Kalorijų deginimas nesportuojant: perkraustymai, miegas ir laiptai

Netenkina vaizdas veidrodyje? Pabėgėję į per anksti atvažiavusį autobusą sunkiai kvėpuojate, vos gaudote kvapą? O gal tiesiog norite palaikyti bendrą raumenų tonusą ir jaustis energingesni? Sportuokite! Nenorite? Anokia čia bėda – yra alternatyvų sportui! Vieni pasiteisina, kad neturi laiko sporto klubui, nėra sporto klubo netoli namų, brangu, o kiti tiesiog nemėgsta sportuoti, jiems atrodo nuobodūs pratimai su treniruokliais ar svarmenimis. Galybė priežasčių ir pasiteisinimų. Ar patikėtumėte, jog tokie veiksmai kaip daiktų perkraustymai ar miegas gali sudeginti palyginus daug kalorijų? Tačiau visgi yra keletas būdų kaip sutvirtėti ir sudeginti kalorijas nesportuojant.

Naudojimasis laiptais. Liftai yra puikus pagalbininkas senjorams ir neįgaliesiems. Jie pasitarnauja ligoninėse ir dangoraižiuose bei nešant didelį bagažą. Tačiau įprastais atvejais, sveikam žmogui, daug naudingesni – laiptai. Tik pagalvokite, jeigu kasdien rinktumėtės laiptus, sutvirtintumėte sėdmenų ir kojų raumenis ir lipdami laiptais minutę sudegintumėte apie 8 kalorijas.

Perkraustymai. Jeigu atėjo laikas persikraustymui į kitą gyvenamąją vietą – nepulkite samdyti perkraustymų įmonių. Pakuokite, rūšiuokite, išmeskite nebereikalingus daiktus – taip ne tik žinosite kur kas yra, atsikratysite seniai nenaudojamais daiktais, bet ir sudeginsite daugybę kalorijų! Jei patys nesiruošiate kraustytis – padėkite draugams ar giminaičiams – tai dviguba nauda, deginsite kalorijas ir būsite paslaugūs pagalbininkai, sutvirtinsite draugystę. Perkraustymai yra ne dažnas įvykis, tačiau pasitaikius progai – nepraleiskite jos.

Tiesiog vaikščiojimas. Nedidelius atstumus eikite pėsčiomis. Juk kartais pasirenkame laukti autobuso, nors žinome, jog greičiau patys nueitume. Vietoj vakaro prie televizoriaus išeikite pasivaikščioti. Jei nemėgstate bėgioti, bent savaitgaliais atraskite laiko ilgiems pasivaikščiojimams. Lėtai vaikštinėdami valandą sudegintumėte virš 200 kalorijų, o eidami greitu žingsniu – beveik 300 kalorijų.

Išsimiegojimas. Ar žinojote, kad kalorijos dega net miegant? Per valandą sudeginame apie 45 kalorijas. Jeigu naktį miegotumėte bent 8 valandas, sudegintumėte iki 360 kalorijų. Beje, moksliškai įrodyta, jog gerai nepailsėjus naktį – sulėtėja medžiagų apykaita.

Tvarkymasis namuose. Kartais galbūt net norime nueiti į sporto klubą, tačiau mus griaužia kalnai neatliktų darbų namuose: neplauti indai ir grindys, dulkės, nešvarūs veidrodžiai, skalbinių krūvos, netvarkingos spintos, neprižiūrėtas sodas. Bet ir tvarkytis tingite… Susiimkite, nes prisiruošę atlikti namų ruošos darbus ne tik apsikuopsite, bet ir per valandą sudeginsite gerokai daugiau nei 400 kalorijų. O jei turite sodą – tuomet dar daugiau.

Štai keli būdai, kurie padės sudeginti kalorijas ir sutvirtinti raumenis nesportuojant. Tai nėra stebuklingas receptas, tiesiog priminimas, jog galite vienu šūviu nušauti du zuikius. Ir paskatinimas – netinginiauti.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt kamtoreikia.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top